Marjatpuhtaasti kotimainen

Viljelemme mansikkaa ja vadelmaa joita saa sesonkiaikana toreilta ja suoraan tilalta.

Mansikkalajikkeet:

Zefyr: aikaisin lajikkeemme, makea syöntimarja, parasta tuoreena, voit pakastaa soseena.

Rumba: aikainen, makea ja kiiltäväpintainen marja.

Wendy: varhaislajike, erinomaisen makuinen, marjat tummanpunaisia.

Polka: maussa havaittavissa metsämansikan aromia, marjat kiinteitä ja tummanpunaisia, sopii pakastukseenkin. Usean kesän kestosuosikki.

Salsa: myöhäinen lajike, jonka marjat ovat suuria, kirkkaan punaisia ja maultaan hyviä.

Malwina: myöhäisin lajikkeemme, marjat ovat isoja, tummanpunaisia, kiinteitä ja kiiltäviä, maultaan erinomainen.

Vadelmalajikkeet:

Muskoka: aromikas ja näyttävä marja. Kypsänä erittäin makea.

Glen ample: suurikokoinen ja makea marja.

Omenat

Ensimmäiset omenapuut tilallemme istutettiin vuosituhannen vaihteessa. Suurin osa omenapuistamme on ns. kääpiöpuita, eli ne kasvavatetaan vain pari metriä korkeiksi ja tuottavat satoa jo muutamaan vuoden ikäisenä. Kääpiöpuita meillä on hieman toista tuhatta.

Kasvatamme mm. seuraavia omenalajikkeita:

Kesälajikkeet:

Pirja: Aikainen kesäomena, joka on vuonna 1998 saanut FinE-lajikemerkinnän. Omenat tulevat korjuukypsiksi elokuun alkupuolella ja säilyvät noin kaksi viikkoa. Omenat ovat keskikokoisia tai pieniä, muodoltaan litteänpyöreitä. Pohjaväri on keltainen, peiteväri voi punaisina viiruina peittää koko omenan pinnan. Maku on raikas, miedosti arominen. Hyvä syöntiomena. Satoisuus on hyvä ja aikaisin alkava.

Valkea Kuulas: Valkea Kuulas on kesäomena, joka valmistuu korjuukypsäksi syyskuun alussa. Omenat ovat pyöreähköjä tai lievän kekomaisia, usein toispuoleisesti kehittyneitä, tunnusomaista niille on kuoren teräväreunainen särmä. Omena on pohjavärinen, keltainen tai vaalea. Kuori on ohut ja sileä, siinä esiintyy runsaasti vaaleita isoja korkkihuokosia. Malto on mureaa, raikasta ja mausteista, hyvin kehittyneenä erinomaista nautittavaksi. Lajike on runsassatoinen.

Syyslajikkeet:

Samo: Samo on aikainen syysomena, joka on vuonna 1998 saanut FinE-lajikemerkinnän. Omenat ovat korjuukypsiä syyskuun alkupuolella ja säilyvät lokakuulle. Ne ovat keskikokoisia tai suuria, varsin tasakokoisia, muodoltaan pyöreitä tai kartiomaisia. Pohjaväri on keltainen, peiteväri ruskeanpunainen ja sitä voi aurinkoisina kesinä olla runsaastikin. Maku miellyttävä, raikas ja happoinen, malto mehukas. Hyvä yleisomena. Sato runsas ja säännöllinen.

Sandra: Omena on syöntikypsä syyskuun loppupuolella, ja säilyy varastoituna noin kuukauden. Omena on keskikokoinen tai suuri, kartiomainen, hieman epäsymmetrinen. Kuoren pohjaväri on kellanvihreä, mutta punaista peiteväriä voi olla runsaasti. Malto on karkeahkoa, vihertävän keltaista. Omena on mehukas ja maku miellyttävä, sokerin ja happamuuden suhde hyvä. Erinomainen syöntiomena.

Jaspi: Omenat tulevat korjuukypsiksi syyskuun puolivälissä ja säilyvät loka-marraskuuhun. Ne ovat suuria tai keskikokoisia, litteänpyöreitä, hieman harjuisia. Kanta on lyhyt. Omenien pohjaväri on kellanvihreä, hehkuvan punainen peiteväri ulottuu usein yli koko omenan pinnan. Kuori vahainen ja kiiltävä. Malto valkeaa, maku miedon happoinen ja mausteinen. Hyvä syöntiomena.

Talvilajikkeet:

Konsta: Myöhäinen syysomena/talviomena, jonka korjuuaika on syyskuun loppupuolella. Se on käyttökelpoinen noin kahden viikon varastokypsytyksen jälkeen, ja säilyy varastoituna joulu-tammikuulle. Omenat ovat suuria tai keskikokoisia, lähes kauttaaltaan punaisia ja ne ovat tasaisesti puussa. Malto on valkoista ja karkeaa. Maku on hapan, aromi mieto. Omena sopii talouskäyttöön.

Lobo: Lajike kypsyy korjuuvalmiiksi lokakuun alussa, on nautintakypsä marras-joulukuun. Kooltaan hedelmät ovat keskisuuria tai suuria, pyöreän litteitä. Kuori on paksu, usein peittyneenä sinertävään 'vahaan'. Kuoren pinta tulee varastossa hyvin vahaiseksi. Hedelmän pohjaväri on keltaisen vihreä, usein omenaa peittää kokonaan punainen peiteväri. Hedelmäliha on valkoista, pehmeää, mehukasta, mietoa, lähes hapotonta. Siinä on heikko mutta hieno aromi. Herkkuomena.

Perunat

Viljelemme seuraavia lajikkeita:

Timo: varhaisperuna, kiinteä.

Jussi: varhaisperuna, kiinteä.

Siikli: kiinteä keitto- ja salaattiperuna.

Herneet

Viljelemme seuraavia lajikkeita tuoremyyntiin:

Avola: aikainen pienempipalkoinen makea herne.

Early Onward: isopalkoinen todella makea syöntiherne. Kypsyy noin kaksi viikkoa avolaa myöhemmin.

Onward: suuripalkoinen makea syöntiherne. Kypsyy reilun viikon Early onwardia myöhemmin.

Rasimuksen maatila mansikat

Rasimuksen maatila mansikat

Rasimuksen maatila mansikat

Rasimuksen maatila vadelmat

Rasimuksen maatila vadelmat

Rasimuksen maatila omenat

Rasimuksen maatila omenat

Rasimuksen maatila perunat